Franklabs

Gelijkheid

Een van mijn punten op de horizon is een wereld waarin we omgaan met elkaar als gelijken. Geaardheid, kleur, geslacht, et cetera. Sinds het overlijden van George Floyd zijn er velen de straat op gegaan. Mensen laten hun stem horen. Laten we dat momentum niet laten vliegen.

Equality poster

We leven allemaal in een bubbel. Als land, communities, familie's, vrienden en zelfs als individu. Laten we vooral open blijven staan voor iedereen. Óók en juist als ze in een andere bubbel zitten dan jij. Leef je in in de ander. Het gaat niet altijd om jou of je gelijk. We staan er samen voor.

Zelf ben ik niet degene die op de barricade klimt, maar ik doe wel een poging te blijven nadenken. Nadenken over hoe dingen beter kunnen en wat de gevolgen van mijn gedrag zijn. Dat het huidige systeem beter kan, ben ik mij zeker van bewust. Daarover ga ik ook zeker bij mezelf te rade.

Alles helpt

In september 2016 ben ik bij een lezing van de Dalai Lama geweest. Daar werd een vraag gesteld die erg bij mij resoneerde: "Wat kan ik nu doen? Alsof het ook maar iets zin heeft wat ik doe. Wat haalt het uit?". Het antwoord: "Doe waar jij je comfortabel bij voelt. Het maakt niet uit hoe klein dat is. En vertel het bijvoorbeeld aan je partner. Of aan mensen uit de straat. Misschien wel aan je vrienden, aan mensen in je buurt. Doe de dingen waar jij je comfortabel bij voelt. Alles helpt. En dat gaat effect hebben op het grotere geheel" Dat vond ik erg mooi om te horen. Het gaf mij hoop te weten dat er meer mensen zijn die je nooit hoort en ook graag iets willen betekenen. Een hele onzichtbare groep mensen die achter je staat.

Poster

Een heel klein ding wat ik nu kan doen, is mijn buurt vertellen waarvoor ik strijd: gelijkheid voor iedereen. Daarom heb ik een poster gemaakt voor op het raam. Die zie je hierboven. En bij deze heb ik de afbeelding ook voor jou beschikbaar gemaakt. Download 'm gerust en maak er een poster, protestbord, sticker of wat dan ook van.

Download de poster op A1 formaat

Meer doen?

Dat moet natuurlijk zijn: 'Meer doen!'. Met een uitroepteken! Een van de dingen die je kunt doen, is jezelf goed inlichten, bewustworden van de huidige staat van de wereld. Als startpunt kun je de twee onderstaande websites nemen. En, ook daarna: stop niet. Nooit!

Je kunt mij bereiken op frankraterink@pm.me

Stuur een mail