Een dagje naar Tiengemeten, op de fiets. Eerst nog even door de urban jungle rondom Pernis en door de Hoeksche Waard om bij het eiland te komen. Met navigatie van Google Maps gaat dat prima. Wel je scherm uitzetten op de lange stukken, want navigeren slurpt je accu leeg. Neem ook een externe accu mee, om op het eiland je telefoon weer op te laden voor de terugweg.

Hollandse taferelen

Met de pond over geeft voor mij vaak het eropuit-gevoel. Gewoon omdat dat niet de vorm van transport is die ik gewend ben. Tip: neem muntgeld mee. Een ritje als voetganger kost 80 cent.

Aangekomen op Tiengemeten! Het eiland is iets toeristischer dan dat ik van tevoren had gedacht. Huifkarren, springkussen, markt, muziek, rondleidingen per golf buggy's. Gelukkig concentreert dit zich voornamelijk rondom de haven en het bezoekerscentrum. Verderop het eiland valt dit mee.

De natuur is erg divers op het eiland. Veel lage begroeiing, want bomen zijn voor een groot deel van het eiland verwijderd. Je kunt over de gemaaide paden lopen, maar het is ook toegestaan van de paden af te gaan en je eigen pad te maken. Dat maakt het extra leuk!

De terugweg wederom door de urban jungle, lekker door de Benelux tunnel heen knallen en überhaubt op plekken te komen waar ik nog niet eerder geweest was.

83 kilometer gefietst en een onbekend aantal kilometer gewandeld met een zonnetje op m'n knar. Heerlijke dag was het!

Urban jungle van Pernis

Handige links: